top of page

Hyvinvointiloma
luonnon keskellä

Paikka: Vehkalammen Tila​​

Seuraavat kurssit: 7-9.6.2024

Kaupungista takaisin luontoon

____________

Paluu hyvän olosi ääreen

________

Luonto uudistaa, pysäyttää hektisen mielen ja täydentää energiavarastoja.

Koe yhteys omaan itseesi, kehon ja mielen tasapainoon.

WhatsApp Image 2023-05-03 at 15.17_edited.jpg

Personal Trainer

Marianne

Kurssin ja luennot pitävät Personal Trainer Marianne Männistö sekä

biohakkeri ja Health Teck konsultti Ilmo Strömberg

Hiljenny itsesi ääreen ja palaa takaisin
luonnolliseen hyvinvoinnin tilaasi...

Kurssin tarkoituksena on rauhoittua ja palata takaisin luonnolliseen hyvinvointiimme. Viikonlopun aikana luennoimme ja keskustelemme ravitsemuksesta, luonnon merkityksestä hyvinvoinnissa, oman hyvinvoinnin optimoinnista, unen ja palautumisen merkityksestä jaksamisessa. Urheilemme yhdessä ja rauhoitumme luonnossa kauniissa maisemissa luontokävelyiden merkeissä. Illat kruuna palju ja lämmin puusauna. Meditoimme ja harjoitamme kehonhuoltoa. Ruoat kuuluvat hintaan. Majoitus Orimattilan paikallisissa majoituspaikoissa tai paikan päällä yhteismajoituksessa.

Workout with Ropes

Kohota kuntoasi

Suomalainen on pitkälle juurtunut luontoon. Meistä moni viettää mieluusti vapaa aikaa rentoutumalla mökillä tai nauttien rauhoittavista lenkeistä luonnon keskellä. Mökille lähtö on monelle tapa hiljentää mieli ja päästä pois kaupungin hälinästä. 

Vehkalammen Tila sijaitsee Orimattilassa, vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, luonnonkauniissa maisemissa. Tila on kaupungin läheisyydessä täydellisessä omassa rauhassaan. Illan tullen lämmitämme paljun ja nautimme raikkaasta ja puhtaasta maaseudun ilmasta kirkkaan tähtitaivaan alla.

Kaipaamme terveellisiä elämäntapoja, innostusta ja rutiinia oman hyvinvoinnin ja hyvän olon ylläpitämiseen tai sen palauttamiseen. Omasta kehosta ja henkisestä hyvinvoinnista huolehtiminen ovat tärkeä osa työssäjaksamista sekä psykologista hyvinvointiamme. 

Jotta elämä pysyy tasapainossa, tarvitsemme toisia ihmisiä ja omaa rauhaa. Joskus ryhmän tuesta voi olla suuri apu. 

Hyvinvointilomalla tarkoituksena on palauttaa mielen tasapainoa, löytää uutta innostusta ja kiinnostavia asioita ylläpitää omaa hyvinvointia ja huolehtia omasta kehosta liikunnan parissa. 

Luonto antaa meille valtavan määrän tietoa, ravintoa, energiaa ja parannuskeinoja kehittää omaa tasapainoista elämää. Uniongelmat, stressi, hektinen elämä, keskittymisongelmat ja rauhattomuus voi olla monelle arkipäivää. Voimme palauttaa tasapainoa harjoittamalla mieltä ja antamalla aikaa itselle. 

 

Vehkalammen Tilalla tarjoamme Sinulle tietoa palautumisesta, ravinnosta ja oman hyvinvoinnin edistämisestä. Harjoitamme terveyttä edistävää liikuntaa ja reippailemme upeilla luontoreiteillä. Ryhmä ja asiantuntijamme ovat tukena ja apunasi. Viikonlopun mittainen loma koostuu ohjatusta liikunnasta, kehonhuollosta, rentoutumisesta iltasaunan ja paljun merkeissä sekä luennoista koskien hyvinvointia ja ravitsemusta. Työskentelemme pienessä ryhmässä (max 8 hlöä kerrallaan), jossa jokainen voidaan ottaa huomioon yksilöllisesti.

Viikonlopun ohjelma sisältää 4 ateriaa päivässä, liikunta-aktiviteetit, luennot ja ihanan iltasaunan. Päivän kruunaa lämmin palju ja iltameditaatio. 

Majoituksesta:

Paikan päällä on mahdollista majoittua yhteismajoituksessa. Voit tutustua yhteismajoitukseen Airbnb kautta. Voit myös varata n. 3km sijaitsevasta Hotelli Teltasta huoneen. Hotelli sijaitsee Orimattilan keskustassa kauppojen läheisyydessä. 

Yhteismajoitus on saunamökin tiloissa, joihin mahtuu yhteensä 4 henkilöä. Tarpeen tullen voimme järjestää majoitusta myös tilan muihin rakennuksiin. Yhteismajoitus kuuluu workshopin hintaan. Jos haluat oman huoneen, kannattaa katsoa tiloja esim. edellä mainitusta Hotelli Teltasta. Näin tuemme samalla paikallista yrittäjyyttä!

 

palju ja lampi.jpg

Palju & Lampi

Sisältö ja aikataulu

Ohjelma lyhyesti (pe-su):

Perjantai:

Saapuminen tilalle n. klo 17.00

Majoittuminen

18.00 iltavenyttely ja meditaatio

19.00 Iltapala, sauna ja palju

 

Lauantai:

Aamupala 8-10.00

10.00 Aamukävely luonnossa

11.00 Luento: Luonnonyrtit ja ravinto

12.00 Lounas

13.00 Luento: Uni ja palautuminen

14.30 Kuntosali

16.30 Päivällinen

18.00 Iltavenyttely ja meditaatio

19.00 Iltapala, sauna ja palju

 

Sunnuntai:

Aamupala 8-10.00

10.00 Luento: Hyvinvoinnin optimointi

11.30: Kuntosali / Ulkoliikunta

13.00 Lounas

Kiitokset ja kotiin

 

Varaa rentouttava viikonloppu oman hyvinvoinnin äärelle

249e

Mitä hinta sisältää?

- Koko viikonlopun ohjelman

- Kaikki ohjelmaan kuuluvat ateriat

- Yhteismajoituksen

Mitä hinta ei sisällä?

- kuntosalimaksuja (kertakäynti n. 10e)

- omia eväitä

- muita kuin yhteismajoituskuluja

- matkakuluja 

Sisällöstä enemmän

Kuntosali:

Liikuntaharrastukset ovat kaikki vapaaehtoisia (niin kuin koko muukin viikonlopun ohjelma). Voit halutessasi tulla mukaan kuntosalille, jossa Personal Trainer Marianne auttaa Sinua tarpeen mukaan. Jokainen voi tehdä salilla omaa treeniään tai treenata yhdessä muiden kanssa. Tarkoituksena olisi huolehtia kehostamme ja saada kipinää omaan treeniin yhdessä muiden kanssa. Porukalla salille meno voi olla virkistävä ja hauska kokemus myös sellaiselle, joka tykkää pääsääntöisesti yksin treenata. Kuntosali on Fitmill, joka sijaitsee Orimattilan keskustassa. Voit tutustua saliin lähemmin täältä.

Jos kelit sallii, voimme tehdä kuntosaliharjoittelun myös läheisellä ulkokuntosalilla tai ryhmätreeninä.

 

Luontokävelyt:

 Luonnossa kävely rentouttaa mieltä ja voi lieventää stressiä. Liikuskelemme lähimetsissä ja käymme tutustumassa kauniiseen Orimattilan Ämmäntöyrään ulkokuntopolkuun, jossa on talvella myös hyvät, valaistut hiihtoladut. 

Meditaatiot:

Osa meditaatioista voidaan toteuttaa ulkona kelien niin salliessa. Kivet, puut ja maaperä antaa meille maadoittavaa energiaa, joka voi auttaa mielen hiljentämisessä ja meditatiivisissa kokemuksissa. Pyrimme saavuttamaan mielellämme irtaantumisen tilan jatkuvasta ajatusvirrasta ja häiritsevistä ajatuksista. Mielen hiljentäminen voi auttaa keskittymisessä ja hyvän olon tunteen saavuttamisessa koko kehoon. Puut, kivet ja yhteys maahan tasapainottaa energialataustamme kehossa ja voi sen vuoksi tuoda hyvän olon tunnetta ja sisäistä rauhaa.

 

Jos et ole ennen kokeillut meditaatiota tai mietiskelyä luonnon keskellä, nyt on upea tilaisuus se kokea ja aloittaa oma meditatiivinen matka!

 

Kaikki meditaatiot ohjataan ja ne voivat johdattaa meidät visuaalisiin kokemuksiin, kehon parannuskokemuksiin ja mieltä vaivaavien kysymysten ratkaisemiseen. Meditaatioiden aikana ohjaaja aluksi ohjaa Sinut rauhoittumaan ja maadoittumaan, jonka jälkeen lähdemme luomaan visuaalisia kuvia mielemme avulla. Osan meditaatiosta olemme kaikki hiljaa ja keskitymme kuuntelemaan ympäröivää luontoa tai tilaa. Pyrimme irroittamaan ajatuksemme päivittäisistä juoksevista asioista ja löytämään tyhjyyden omassa mielessämme.

Luennot:

Oman hyvinvoinnin, terveyden, unen ja jaksamisen optimointi on osa biohakkerin elämää. Biohakkeri pyrkii ennalta ehkäisemään sairauksia ja elämään mahdollisimman pitkän ja terveen elämän. Pitkäikäisyys, fyysinen hyvinvointi, ravitsemus ja henkinen tasapaino ovat luentojemme keskiössä. Näihin vaikuttaa hyvin monet asiat sekä ympäristössämme, että siinä, mitä kehomme sisällä ja mielessämme tapahtuu. Voimme vaikuttaa kehoomme hyvin monin tavoin ja parantaa terveyttämme, jaksamista ja elinvoimaisuutta mm. päivittäisten pienien valintojen, urheilun ja ruokavalion avulla. Tutustumme luennoilla ravitsemukseen, oman ruokavalion koostamiseen, oman hyvinvoinnin optimointiin, jaksamiseen, uneen ja moniin muihin terveyttä edistäviin päivittäisiin pieniin valintoihin, joilla voi olla suuri merkitys kokonaisvaltaisesti kehomme ja mielen hyvinvoinnin parantamisessa. Voit lukea biohakkeroinnista lisää Ilmo Strömbergin sivuilta, joka toimii luennoitsijana workshopeissamme, sekä esim. vuosittain järjestettävästä Biohacker Summitistin sivuilta.

Yhteismajoitus:

Majoitus tapahtuu kotoisassa saunamökissä (linkki), jossa on sisällä puusauna ja terassilla palju. Kesäisin käytössä on grilli, jossa voidaan valmistaa osa ruoista. Tilalla on pieni lähdepohjainen lampi, josta paikan nimi on saanut inspiraationsa. Saunamökin alakerrassa on vuodesohva ja yläkerrassa parivuode. Mökki majoittaa 4 henkilöä. Tarvittaessa järjestämme majoitusta myös muissa tilan rakennuksissa. Voit halutessasi varata oman huoneen Hotelli Teltasta. Hotellimajoitus ei kuulu Workshopin hintaan (yhteismajoitus kuuluu).

Ruokatarjonta:

Ruoat valmistetaan kaikki paikan päällä tai tilataan läheisestä ravintolasta. Halutessa voit käydä tutustumassa yhteen Orimattilan parhaista ravintoloista, Ravintola Tehtaaseen.  Voit joko syödä valmistamaamme terveellisiä ruokia tai käydä paikallisissa ravintoloissa (hintaan ei kuulu omat ravintolakeikat). Voit ilmoittaa ruokarajoitteista tai allergioista meilitse mannleena@gmail.com. Paikan päällä valmistamamme ruoat ovat kasvispainotteisia ja ne valmistaa paikan henkilökunta. 

Peruutusehdot:

Toteutamme kurssin jos osallistujia on vähintään 3 henkilöä. Maksimi osallistujamäärä on 8 henkilöä. Voit peruuttaa varauksesi 2 viikkoa ennen ajankohtaa ilmaiseksi. Sen jälkeen tehdyistä varauksista veloitetaan 50% hinnasta. 48h ennen ajankohdan alkua tapahtuneesta peruutuksesta maksua ei palauteta.

Vehkalammen tila on rakennettu vuonna 1949 alunperin Karjalasta muuttaneille siirtolaisille. Tilan osti nykyinen omistaja vuonna 2016 ja aloitti suuret remontit. Uusi hevostalli nousi lahonneen heinävaraston tilalle vuonna 2018 ja hevostallitoiminta sai näin alkunsa. Hiljalleen rakennettiin ratsastuskenttä, ulkorakennuksia ja päärakennusta remontoitiin pohjasta kattoon. Tila on vanha ja se on palvellut ajan myötä monia käyttötarkoituksia. Seuraavaksi tarkoituksena on uudistaa vanhan navettarakennuksen katto.

ilmakuva.jpg

Päärakennus
 

Päärakennus on todennäköisesti tilan vanhin rakennus, jonka rakentaminen on aloitettu vuonna 1949. Talo on perinteinen siirtolaistalo, jossa on asunut alakerrassa yksi perhe ja yläkerrassa toinen. 2018 rakennus on remontoitu täysin. Lämmitysjärjestelmänä toimii ilmavesikiertolämpöpumppu ja ilmalämpöpumput. Sisätilat on remontoitu vaaleaan sävyyn, entisen olohuoneen paikalle on rakennettu kunnon kylpyhuoneosasto sisäsaunoineen. Päärakennuksessa asuu tilan omistajan äiti Marja, joka toteuttaa ruokahuoltoa, majoitusta ja käytännön juoksevia asioita kurssiemme aikana.

ulko.png

Saunamökin historiaa

Saunamökki on päärakennuksen jälkeen vanhin tilan rakennus. Sen alkuperäinen rakennusajankohta on ollut merkinnöistä päätellen vuosi 1959. Saunamökki on viimeisimpänä remontoitu vuonna 2023, joilloin sisälle asennettiin vesi WC ja kaikki pinnat käytiin uudestaan läpi. Alunperin mökki remontoitiin vuonna 2016 lattiasta kattoon, jolloin yläkerran alkovi avattiin makuupaikaksi ja toinen ulko-ovi peitettiin. Marianne asui mökissä päärakennuksen remontin aikana 2 vuotta vuodesta 2016-2018. Tämän jälkeen mökki alkoi palvelemaan hevostallin sivurakennuksena ja toimi jopa ankkalanakin hetken aikaa. Ennen vuotta 2016 mökki on ollut paikallisten tilallisten käytössä illanviettopaikkana ja saunana.

20231125_122548.jpg

Vehkalammen Lähde

 Vesi kaikkialle tilalle tulee juomakelpoisesta lähteestä, joka on paikan todellinen energiapaikka ja upea osa koko ympäristöä lampineen. Viime vuosina kuivuus on iskenyt kuitenkin myös lähteeseen ja kesä 2022 saatiin kärsiä kaivon heikosta annista. Jos kaivo ei riitä veden jakeluun kaikkia käyttötarkoituksia varten, pitää paikalle ehkä tulevaisuudessa vetää myös kunnalliset vesi-ja viemäriverkostot. Pyrimme kuitenkin mahdollisimman pitkään käyttää kivennäisainerikasta lähdevettä niin kauan kun sitä riittää!

bottom of page